company logo

Főoldal Hírbarangoló
Mennyit érnek a magyar boros díjak?

magyarborok.eu mennyiternekHa végignézzük a borszaküzletek vagy hipermarketek boros polcait, gyakran találkozunk olyan palackokkal, melyeken fénylő matricák hirdetik, hol, milyen dobogós helyet szereztek. Néhányon annyi a plecsni, mint nyugalmazott tábornok zubbonyán a kitüntetés. Borászokat kérdeztünk arról, mit érnek a hazai és külföldi versenyeken, teszteken szerzett érmek, díjak? Summázva: semmit. Bővebben? Nem sokat. Bár ennél azért árnyaltabb a kép.


 

 
Mit tud az új hungarikum, a kéknyelű?

magyarborok.eu keknyeluA badacsonyi borokkal kapcsolatban az átlagosnál is átlagosabb fogyasztónak is eszébe jut a mineralitás, bármit jelentsen is az. Nincs mese, mineralitás van a Badacsonyon, de szerencsére annyi minden más is. Laposa Zsófiával és Laposa Bencével beszélgettünk a vidék borairól és a legújabb hungarikumról, a kéknyelűről, amelyből ők is készítenek bort.

 


 
Hárommillió euró bormarketingre 2013 és 2016 között

magyarborok.eu bormarketingÖsszesen 3 millió euró - mintegy 860 millió forint - áll rendelkezésre 2013 és 2016 között a magyar borok promóciójára Japán, az Egyesült Államok, Kína, Oroszország és Kanada piacán. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter erre vonatkozó rendelete a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

 


 
Az évtized új csodaszere: a szőlőmag

magyarborok.eu szolomagHatalmas gyógyhatás egy picike magban. A szőlőmagról először Dr. Szentgyörgyi Albert állapította meg, hogy az egészségre gyakorolt hatása roppant kedvező még 1936-ban. Vizsgálatai később igazolták, hogy a szőlőmag tartalmazza a legtöbb antioxidánst. Egész pontosan 18x erősebb a C-vitaminnál és 50x erősebb az E-vitaminnál.

 


 
Erősödik az eredetvédelem a tokaji borvidéken

magyarborok.eu tokajTokaj, 2013. november 8., péntek (MTI) – A tokaji borok eredetvédelmét a borvidéki rendtartási előírások módosításával kívánja megerősíteni a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa, új értékeket határoznak meg az aszúbor minimális összes alkohol és maradék cukortartalmára, emellett a Tokaji megnevezéssel forgalomba kerülő borokat jövő nyártól csak helyben lehet majd palackozni – közölte a grémium az MTI-vel pénteken.

 


 
Jelentősen nő a szőlő- és bortermelés uniós támogatása

magyarborok.eu szoloMagyarország a következő ötéves időszakban 145,5 millió euró (43 milliárd forint) felhasználására jogosult a szőlő- és bortermelés uniós támogatási keretéből, ami több mint 20 millió eurós növekedést jelent – mondta a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára Soltvadkerten.

Feldman Zsolt kiemelte: a megnövelt uniós támogatás felhasználásával megújul a borászati géppark és a technológia, valamint gyorsul az ültetvények szerkezetátalakítása is.


 
Milliókat fizettek Pitt és Jolie boráért

magyarborok.eu bradpittEgy jótékony célú árverésen több mint 10 ezer eurót fizettek Brad Pitt és Angelina Jolie boráért. A színészpárnak Franciaországban van szőlője és ezek szerint a boruk sem lehet túl rossz.
Egy napokban tartott árverésen több mint 10 ezer eurót (körülbelül 3 millió forintot) fizettek ki az Angelina Jolie és Brad Pitt nevével fémjelzett, és ami ennél is fontosabb, az ő pincészetükben készült borkollekcióért.


 
« ElsőElőző123KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 3

Ugrás a lap tetejére
Magyar borok a facebookon!

Legfrissebbek

Legolvasottabb

Apróhirdetések


SiteGround web hosting Weblap Neked!

Oldaltérkép I Adatvédelem I Szerzői jogok I Borászoknak I Írjon nekünk!

Minden jog fenntartva. Magyar borok honlapja! Design by: Weblap Neked!